8 Kasım 2014 Cumartesi
Burun Estetiği (Rinoplasti)
Burun estetik olarak önemli organlardan biridir. Aynı zamanda birçok görevi vardır. Solunum sistemimizin başlangıç noktasıdır. Koku almaya yarar. Sesimizin bize özel olmasını sağlar. İnsan vücudunun dış dünyaya açılan kapılarından biridir. Tüm bu fonksiyonlar ve estetik görüntü karşılıklı birbirleri ile etkileşim halindedir. Bu sebepten burun içi ve dışı ile birlikte bir bütün olarak ele alınması gereken bir organdır. Estetik sorunların fonksiyonel sorunlardan ayrı olduğunu ve ayrı tedavilere ihtiyacı olduğunu düşünmek yanlış olur. Burun estetiği kötü ise genellikle fonksiyonları kötüdür. Tam tersi bir burunda nefes almayı engelleyen bir eğrilik varsa ameliyat ile bu eğrilik giderilmeden estetik bir sonuç elde etmek mümkün olmaz.
İnsanlarla yüz yüze geldiğinizde kendinizi rahat hissedemiyor veya kendiniz olamıyorsanız, karşınızdaki kişinin yüzünüzün en önemli organı olan burnunuza odaklandığını biliyor veya düşünüyorsanız, aynanın karşınıza geçtiğinizde özgüveninizin zedelendiğini hissediyorsanız veya yüzünüzü beğeniyorsanız ama burnunuzdaki ufak bir sorunun yüzünüzü gölgelediğini düşünüyorsanız, veya burnunuzda eğrilik, şekil bozukluğu var ve burnunuzun fonksiyonlu kullanımını engelliyorsa, burun estetik ameliyatları bu problemleri çözmek için yapılır.
Rinoplasti için en zor estetik ameliyattır demek abartılı olmaz. Bilim ve sanatın buluştuğu bir ameliyattır.Burun ameliyatı ile yapılan işlem kıkırdak ve kemiklerin yapısını değiştirerek buruna yeniden şekil vermektir. Bunun için bazen kemikleri ve kıkırdakları azaltmak bazen de tam tersine eksik yerlerini tamamlamak ve şekillerini değiştirmek gerekir.Bu ameliyatın amacı hem fonksiyonel olarak daha iyi, hem de estetik olarak yüz ile uyumlu güzel görünen bir burun elde etmektir. Bu ameliyat ile burnunuzu küçültebiliyor, büyültebiliyor, varsa kemerinizi alıyoruz. Burun deliklerinizi küçültüp, burun ucu düşük ise kaldırabiliyoruz. Özellikle karşıdan bakışta burun ucu çok geniş ve dağınık duruyor ise daraltabiliyoruz. Tam tersi karşıdan bakışta burun ucu dar ise bir nevi mandalla sıkılmış gibi ise genişletebiliyoruz. Ucu aşırı kalkık ise normale döndürebiliyoruz, burun çok uzun ise kısaltabiliyor kısa ise uzatabiliyoruz. Eğik ve çarpık ise düzeltebiliyoruz.
Estetik burun ameliyat ile özellikle bu uyumu yakalamaya çalışıyoruz. Bu uyumdan kopmamak kaydı ile hastalara farklı alternatif burunlar sunuyoruz. Çünkü hiç bir şeyde olmadığı gibi burun estetiğinde de mutlak doğru yoktur.Burun estetik ameliyatı açık ve kapalı teknik olarak iki şekilde yapılabilir. Kapalı teknikte bütün kesiler burun içerisinde yapılır. Cerrah görmeden, içeriden çalışarak ameliyatı tamamlar. Açık teknikte ise burun ucunda 3-4mm’lik bir kesi yapılarak burun ucu açılır. Bu şekilde bütün burun yapılarına ulaşmak mümkün olur ve ameliyat hiç bir şey şansa bırakılmadan görülerek yapılır.Ameliyat öncesi burnunuzun içi ve dışı, endoskopik cihazların yardımı ile detaylı bir şekilde muayene edilir. Burnunuzun dışındaki problemler sizinle beraber değerlendirilip tartışılır. Yüzünüzün 8 değişik açıdan fotoğrafı çekilir, bu pozlar ameliyatı planlamada kullanılır. Ayrıca dijital kamera ile alınan görüntüler üzerinde çalışma yapılır. Böylece ameliyat sonrası oluşacak görüntü hakkında fikir sahibi olunur.Burna şekil, kıkırdaklar ve kemikler üzerinde çalışılarak verilir. Her insanda farklı olan bu kıkırdak yapıları özenle analiz edilip, sorunları tespit ettikten sonra bu sorunlara uygun çözüm tekniklerini uygulamak gerekir. Estetik burun ameliyatı; bir nevi hekimin hastanın burun anatomisi ile oynadığı satrançtır. İyi yapılırsa çok memnun kalacağınız ama kötü yapılırsa düzeltmenin de zor olduğu bir ameliyattır.
Ameliyat sonrası erken iyileşme 1 hafta ancak burnun istediğimiz hale gelmesi 4-6 ayı bulabiliyor. Yurt dışından ve yurtiçi diğer illerden gelen hastalarımızı hastanemizin servisleri ile havalimanından alıyor, misafir ediyor, estetik ameliyatlarını yapıyor ve en geç 5-6 gün içerisinde yollayabiliyoruz. Daha sonra kontrollerini internet üzerinden bile yapabiliyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder